Hostelworld.com

Hostelworld - Oznámení o ochraně osobních údajů

Jaký je účel tohoto oznámení?

Hostelworld zpracovává on-line rezervace ubytování již od roku 1999 a zatímco se ve světě hostelů během let hodně změnilo, jedna věc, která se nemění, je náš závazek k ochraně vašeho soukromí. Toto oznámení obsahuje podrobnosti o informacích, které o vás shromažďujeme, o tom, jakým způsobem tyto údaje zpracováváme, komu je poskytujeme a o vašich právech podle zákonů na ochranu osobních údajů v souvislosti s naším zpracováváním vašich údajů.

Toto oznámení o ochraně osobních údajů se týká osobních údajů, které jsou shromažďovány na všech našich webových stránkách (např. Hostelworld, Hostelbookers a Hostels.com), a to prostřednictvím našich stránek na mobilních zařízeních a prostřednictvím rezervačních systémů, které jsou integrovány do webových stránek třetích osob. Měli byste mít ale na paměti, že pokud vstupujete do rezervačního systému na webových stránkách třetích osob, toto oznámení o ochraně osobních údajů se vztahuje pouze na informace, které shromažďujeme při používání rezervačního systému a nevztahuje se na údaje shromažďované nebo držené provozovatelem webových stránek třetích osob.

Kdo kontroluje využívání vašich osobních údajů?

Tam, kde toto oznámení o ochraně osobních údajů uvádí "my", "nás, "náš" nebo "Hostelworld", tím odkazujeme na na Hostelworld.com Limited. Jedná se o irskou společnost, která provozuje rezervační platformu, která vám umožňuje provádět rezervace a která je zodpovědná za zpracování vašich osobních údajů. Více informací o nás a kontaktní údaje našeho manažera ochrany osobních údajů naleznete  zde.

Identifikační číslo společnosti Hostelworld.com Limited je 337103 a společnost sídlí na adrese 1 Central Park, Leopardstown, Dublin 18. Můžete nás kontaktovat prostřednictvím údajů uvedených na konci tohoto oznámení nebo, pokud máte jakékoliv dotazy týkající se zpracování vašich osobních údajů, můžete také kontaktovat našeho manažera ochrany osobních údajů emailem DataProtectionOfficer@hostelworld.com  nebo můžete zatelefonovat na +353 1 498 0700.

Jaké osobní údaje jsou shromažďovány?

Abychom mohli zpracovávat rezervace, budeme od vás žádat určité informace, jakými jsou vaše jméno, e-mailová adresa, platební údaje a podrobnosti vaší rezervace. Budeme také shromažďovat určité informace ze zařízení, které používáte k přístupu na naše webové stránky, jakými jsou je vaše IP adresa, vámi používaný prohlížeč a typ zařízení, které používáte. Kromě informací, které sbíráme sami, občas získáváme i informace shromažďované naším jménem třetími osobami, a to v případě zobrazení reklamy Hostelworld na webové stránce třetí osoby. Další podrobnosti o těchto informacích naleznete please zde.

Informace, které nám poskytujete; 
Většina osobních údajů, která o vás shromažďujeme, budou informace, které jste nám sami poskytli. To může zahrnovat:

  • Účet - Pokud si u nás zřídíte účet, potom si uložíme vaše uživatelské jméno a heslo a vámi upřednostněné nastavení (např. jazyk, měna a jednotka vzdálenosti), vaše předchozí cesty a jakýkoliv seznam přání, které si vytvóříte.
  • Podrobnosti rezervace  - Když provedete rezervaci, budeme po vás žádat informace, které potřebujeme k zpracování vaší rezervace. To zahrnuje vaše jméno, e-mailovou adresu, státní příslušnost, pohlaví, číslo mobilního telefonu (pokud chcete obdržet bezplatné potvrzení prostřednictvím SMS) a platební údaje.
  • Dotazy a stížnosti - Pokud budete kontaktovat náš tým zákaznických služeb s dotazem nebo se stížností, potom v našem systému zaznamenáme podrobnosti o tomto dotazu nebo stížnosti a informace o tom, jak jsou řešeny. Dále si můžeme vyžádat další podrobnosti o tomto dotazu nebo stížnosti od poskytovatele ubytování a tyto informace v našich systémech také zaznamenáme.
  • Recenze -- Pokud zanecháte recenzi týkající se vašeho pobytu v hostelu, tato recenze se propojí s vaším účtem Hostelworld, což znamená, že se s ní budeme zacházet jako s vašimi osobními údaji.
  • Komentáře k blogu - Pokud - Pokud okomentujete náš blog, potom tento váš komentář na blogu zveřejníme spolu s vaším jménem. Vaše osobní údaje zpracováváme v souvislosti s příspěvky na blogu na základě našeho oprávněného zájmu týkajícího se zpřístupnění funkce okomentování našich příspěvků na blogu.
  • E-mailový marketing - Shromažďováním vašich e-mailových adres zaznamenáme vaše preference týkající se námi zasílaných marketingových e-mailů ohledně našich vlastním produktů a služeb a produktů a služeb třetích osob.
  • Soutěže - Pokud se přihlásíte do soutěže, potom od vás budeme sbírat údaje tak, abychom vás mohli do soutěže přihlásit (např. vaše jméno, e-mailová adresa a váš soutěžní příspěvek).
  • Údaje o poloze - Pokud povolíte služby pro vyhledání polohy pro naši aplikaci a provedete vyhledávání pomocí vaší aktuální polohy nebo zobrazením trasy na mapě do hostelu z vaší polohy, potom vaši polohu zaznamenáme. Vaše IP adresa je také používána k určení toho, ve které zemi se nacházíte při provádění rezervace.
  • Průzkumy - Pokud se účastníte průzkumu, potom zaznamenáme vaše odpovědi poskytnuté v tomto průzkumu. V některých případech vaše odpovědi anonymizujeme, ale pokud to neuděláme, dáme vám o tom vědět.
    • Osobní údaje, které shromažďujeme automaticky: 
      Používáte-li naše webové stránky, mobilní aplikace nebo rezervační systémy, vyžíváme různé technologie pro automatické získávání podrobností o zařízení, které používáte, a o tom, jak interagujete s našimi platformami. Tyto informace zahrnují:

      • Podrobnosti o zařízení - Automaticky shromažďujeme podrobnosti o zařízení, které používáte, včetně jeho IP adresy, ID zařízení, prohlížeče, který používáte, a operačního systému, který používá vaše zařízení používá.
      • Jak interagujete s naší webovou stránkou - Zaznamenáváme podrobnosti o tom, jak využíváte naše webové stránky a mobilní aplikace, jakými jsou datum a čas vaší návštěvy, jaké stránky jste navštívili, jak dlouho jste na stránkách, kde na stránce jste klikli a podrobnosti o jakýchkoli poruchách nebo systémových chybách, s nimiž se můžete setkat.
      • Jak jste se k nám dostali - Kdekoliv můžeme, zaznamenáváme, jak jste se dostali na naše webové stránky (např. z vyhledávače nebo kliknutím na některou z našich reklam).
        • Osobní informace, které obdržíme z jiných zdrojů: 
          Přestože informace sbíráme přímo od vás, existují i okolnosti, za kterých informace shromažďujeme ze zdrojů třetích osob. Tyto okolnosti zahrnují:

          • Partnerské programy - Provozujeme partnerský program, v rámci kterého třetí osoby našim jménem propagují naši webovou stránku. Pokud kliknete na některou z těchto reklam, budete přesměrováni na naše webové stránky, a to s využitím technologie, která náš umožní zjistit, který náš partner vás na nás odkázal. Dále sledujeme, zda provedete rezervaci, a pokud ano, potom tuto rezervaci připíšeme za účelem poskytnutí provize tomuto partnerovi. Tomuto partnerovi ale neposkytujeme žádné osobní informace týkající se vás.
          • Hostel - Pokud budou s vaším pobytem v hostelu jakékoliv problémy, potom nás může tento hostel kontaktovat s informacemi o tomto problému.
          • Reklamy - Pokud spolupracujeme s třetími osobami na zobrazování reklam, potom můžeme pro zaznamenávání podrobností o vaší interakci s těmito reklamami používat technologie, jakými jsou cookies nebo pixelové tagy. Tyto údaje jsou nám někdy zasílány prostřednictvím souborů cookies a pixelových tagů, které pro nás tyto třetí osoby nastavují.

Proč používáte mé osobní údaje?

Jak pravděpodobně předpokládáte, hlavním důvodem, proč používáme vaše osobní údaje, je zpracování vašich rezervací a řešení případných dotazů nebo problémů, které mohou vzniknout v souvislosti s těmito rezervacemi. Vaše osobní údaje používáme také z mnoha dalších důvodů, jakými jsou přizpůsobení našich reklam a marketingových e-mailů, které jsou pro vás relevantní, monitorování používání našich webových stránek a aplikací, což nám pomáhá provádět zlepšení a poskytnout další služby, které poskytujeme na našich webových stránkách a aplikacích. Pro bližší informace o tom, proč používáme vaše osobní údaje,  klikněte zde a pro podrobnosti o tom, jak v této souvislosti používáme soubory cookies, klikněte zde.

  • Rezervace - Vaše osobní údaje využíváme pro zpracovávání vašich rezervací hostelů a k tomu, abychom vám umožnili spravovat si vaše rezervace prostřednictvím našich platforem. Tam, kde osobní údaje zpracováváme za tímto účelem, je to prováděno buď na základě naší smluvní povinnost, nebo na základě našeho oprávněného zájmu poskytovat rezervační služby.
  • Dotazy a stížnosti - Pokud nám pošlete dotaz týkající se rezervace nebo pokud máte stížnost týkající se hostelu, potom vaše osobní údaje zpracujeme tak, abychom odpověděli na váš dotaz nebo abychom vyřešili vaši stížnost. Pokud osobní údaje zpracováváme v souvislosti s dotazem nebo stížností, potom tak činíme na základě našeho oprávněného zájmu o vyřešení dotazů a stížností zákazníků. Pokud nám dobrovolně poskytnete údaje o vašem zdravotním vztahu, potom tyto osobní údaje zpracujeme na základě vašeho souhlasu s naším používáním těchto údajů pro řešení dotazů nebo stížností.
  • Recenze - Když poskytnete recenzi o našem hostelu, potom tuto recenzi zveřejníme na stránce tohoto hostelu na našich webových stránkách a na stránkách některých z našich partnerů. Text vaší recenze zobrazíme spolu s údaji o vašem pohlaví, věku, státní příslušnosti a počtu předchozích recenzí. Pokud jste nezvolili možnost anonymní recenze, zobrazíme spolu s vaší recenzí i vaše uživatelské jméno. Zpracování vašich osobních údajů za účelem zpřístupnění recenzí je založeno na našem oprávněném zájmu o zpřístupnění systému recenzí našim uživatelům.
  • Poskytování a zlepšování našich služeb - Pokud shromažďujeme osobní údaje ve vztahu k vašemu využívání našich služeb, jakými jsou údaje o vašem zařízení a způsobu interakce s našimi službami, potom tyto údaje používáme k poskytování našich služeb a k personalizaci vašich zkušeností (např. pokud zapnete službu určování polohy ve vašem mobilním zařízení, využijeme to v rámci funkce vyhledávaní). Tyto údaje využíváme také k testování nových funkcí, které hodláme zavést, k analýze využívání našich webových stránek a k hodnocení a zlepšování našich služeb. Pokud na našich webových stránkách nebo v aplikacích zjistíme nějaký problém, potom vaše údaje použijeme k opravě chyb, které zjistíme. Vaše osobní údaje můžeme také zpracovávat jako součást našeho vývoje tak, že si před spuštěním ostré verze databáze vytvoříme kopii naší databáze a otestujeme na ni náš kód. Pokud je to možné, tyto údaje používáme anonymně, ale někdy to možné není. Veškerá zpracování vašich osobních údajů probíhají na základě našich oprávněných zájmů o provoz, zlepšování a zabezpečení našich služeb. Přečtěte si prosím také naše zvláštní oznámení týkající se testování, která provádíme.
  • Analýza/poskytování zpráv -Údaje ve vztahu k rezervacím používáme proto, abychom mohli sestavovat interní zprávy o fungování našich obchodních činností, jako například zjištění toho, jak to, co vynakládáme na reklamu, ovlivňuje počet uskutečněných rezervací. Tyto údaje také používáme k jiným komerčním účelům a snažíme se předvídat budoucí trendy, které mohou ovlivnit naši obchodní činnost. Toto zpracování se provádí agregovaně a z vytvořených zpráv nebo analýz vás nelze identifikovat.
  • Reklama -Vždy se chceme ujistit, že když se vám zobrazí reklama Hostelworld, bude pro vás a vaše zájmy relevantní, a to ať už se reklama objeví na webových stránkách, které provozujeme, v marketingových e-mailech nebo na webových stránkách třetích osob. Stejné informace můžeme využívat k zobrazení reklam na pečlivě vybrané produkty a služby třetích osob. Toto děláme různými způsoby, a to buď sami, nebo pomocí třetích osob:
    • Zajištění relevantnosti reklam - Když používáte naše webové stránky a aplikace, potom vyhledávaní, která provádíte a hostely, na které jste se dívali, využíváme k tomu, abychom naše reklamy přizpůsobili vašim zájmům. Pokud jste například vyhledávali hostely v Paříži, potom bychom mohli tyto informace využít k zobrazování reklam na našich webových stránkách a na webových stránkách třetích osob ve vztahu k hostelům v Paříži, o kterých byste mohli mít zájem. Tyto informace můžeme také využít k přizpůsobení reklamy, která se objeví v našem e-mail newsletteru. Na webových stránkách můžeme také údaje o vašich předchozích transakcích využít k přizpůsobení naší reklamy. Pokud si například všimneme, že jste již nějakou dobu neprovedli žádnou rezervaci, potom bychom vám mohli na váš účet zaslat kredit jako pobídku k provedení nové rezervace. Vaše osobní údaje zpracováváme v souvislosti s přizpůsobováním našich reklam na základě našeho oprávněného zájmu s cílem zajistit efektivnost naší reklamy. .
    • Segmentace - Při přípravě některé z našich reklamních kampaní cílíme na určité skupiny osob, kterým chceme naši reklamu zobrazovat. Může se jednat o osoby v určitém věkovém rozmezí, osoby, které nedávno provedly rezervaci, nebo o osoby z určitého geografického prostoru nebo o osoby mluvící určitým jazykem. Údaje, které shromažďujeme, využíváme k vytváření skupin lidí, kterým poté zobrazujeme reklamu, nebo u kterých je tato reklama zobrazována našimi partnery. Vaše osobní údaje zpracováváme v souvislosti s vytvářením těchto skupin osob, a to na základě našich oprávněných zájmů tak, abychom zajistili efektivitu naší reklamy nebo reklamy třetích osob.
    • Audience Matching - Někteří z našich reklamních partnerů, jakými jsou Facebook a Twitter, nám poskytují funkce, která nám pomáhají určit, zda máme společné zákazníky nebo uživatele. Spíše než sdílení osobních údajů s našimi reklamními partnery k zjištění toho, zda máme společné zákazníky nebo uživatele, sdílíme to, co je známé jako "hashovací funkce" dat, která máme (například e-mailová adresa). Hash je vytvořen počítačovým programem, který údaje převádí na řetězce čísel a písmen, ale pracuje pouze jedním směrem. To znamená, že hash nemůžete použít k zjištění základních informací, ale pokud haš spustíte na stejných údajích, získáte vždy ty stejné výsledky. Naši reklamní partneři své hashe porovnávají s hashi, které jim posíláme, a pokud dojde ke shodě, přidáme vás do našeho vlastního publika. Hashe potom vymaže reklamní partner. Tato funkce “audience matching“ nám umožňuje vám zobrazovat relevantnější reklamy a zajistit, abychom vám nezobrazovali reklamu, která pro vás není relevantní. Vaše osobní údaje zpracováváme v souvislosti s audience matching na základě našich oprávněných zájmů s cílem zajistit, aby naše reklama nebo reklama třetích osob byla účinná.
      • Oznámení prostřednictvím e-mailů a aplikací - Pokud v souvislosti s poskytováním služby získáme vaši e-mailovou adresu a pokud se neodhlásíte z našeho e-mailového marketingu, potom vám můžeme zasílat e-maily, které považujeme za užitečné. To může zahrnovat náš pravidelný newsletter, speciální nabídky, cestovní tipy, zákaznické průzkumy a informace o našich produktech a službách. Pokud k tomu poskytnete svůj souhlas, potom vám budeme zasílat nabídky vybraných třetích osob. Tyto e-maily mohou obsahovat reklamu, která je přizpůsobena s použitím jiným informacím, které o vás uchováváme tak, jak je uvedeno výše v části "Reklama". Pokud nám vaše nastavení zařízení umožňuje odesílat oznámení z aplikací, potom vám také můžeme zasílat oznámení z aplikace, které bude obsahovat podobné informace. Z přijímání e-mailových zpráv se můžete kdykoliv odhlásit kliknutím na odkaz uvedený v e-mailových zprávách a oznámení z aplikace lze deaktivovat změnou nastavení oznámení v dané aplikaci. I když vám zašleme e-mail nebo oznámení z aplikace, za určitých okolností to může být na základě vašeho souhlasu. Ve všech ostatních případech je zpracování vašich osobních údajů v souvislosti s těmito emaily nebo oznámeními založeno na našich oprávněných zájmech o zajištění toho, aby naše reklama byla účinná.
      • Partnerské programy - Provozujeme partnerský program, v rámci kterého třetí osoby našim jménem propagují naši webovou stránku. Pokud kliknete na některou z těchto reklam, budete přesměrováni na naše webové stránky, a to s využitím technologie, která náš umožní zjistit, který náš partner vás na nás odkázal. Dále sledujeme, zda provedete rezervaci, a pokud ano, potom tuto rezervaci připíšeme za účelem poskytnutí provize tomuto partnerovi. Tomuto partnerovi ale neposkytujeme žádné osobní informace týkající se vás.
      • Vaše osobní údaje zpracováváme v souvislosti s naším partnerským programem na základě našeho legitimního zájmu o provozování efektivního reklamního programu založeného na provizi.
      • Soutěže - Na našich webových stránkách a na našich sociálních sítích často pořádáme soutěže. Při těchto soutěžích můžeme využít příležitosti a položit také některé dotazy týkající se průzkumu trhu tak, abychom lépe porozuměli naší obchodní činnosti a vašim potřebám. Vaše osobní údaje budeme tedy zpracovávat za účelem pořádání soutěží a za účelem průzkumu trhu. Vaše osobní údaje zpracováváme v souvislosti s pořádáním soutěží na základě našeho oprávněného zájmu o pořádání soutěží a provádění průzkumu trhu. Vezměte prosím na vědomí, že tyto soutěže mohou podléhat vlastním upozorněním na ochranu osobních údajů a zvláštním podmínkám.
      • Průzkumy - Někdy provádíme s cílem lépe porozumět našim zákazníkům a potenciálním zákazníkům průzkumy trhu. Může se jednat o obecné průzkumy k pochopení trhu nebo může jít o průzkumy, které jsou konkrétnější. Například budeme chtít pochopit, zda mátě ohledně Hostelworld obecně pozitivní smýšlení nebo zda máte nějaké obavy. Poté vám na základě výsledků průzkumu můžeme zaslat odpovídající sdělení. Tam, kde tomu tak bude, vás o tom budeme v době provádění průzkumu informovat. Vaše osobní údaje zpracováváme v souvislosti s našimi průzkumy na základě našeho oprávněného zájmu o provádění průzkumu trhu a propagaci našich značek.

Informace, které jste povinni poskytnout

Nejste povinni nám poskytnout žádné osobní údaje. Pokud si ale přejete provést rezervaci, potom nám musíte poskytnout informace, které jsou uvedeny na našich stránkách pro potvrzení rezervace. Pokud nám tyto informace neposkytnete, nebudeme schopni vaši rezervaci zpracovat. Podobně od vás může být požadováno poskytnutí určitých informací v případě, kdy se budete chtít přihlásit do soutěže, okomentovat náš blog, zúčastnit se průzkumu nebo pokud budete kontaktovat náš tým zákaznických služeb s dotazem nebo se stížností. Budeme vás informovat v případě, kdy jsou tyto informace požadovány.

S kým sdílíme vaše osobní údaje?

Abychom mohli zpracovat Vaši rezervaci, musíme vaše osobní údaje zaslat do hotelu, který jste si zarezervovali. To zahrnuje poskytnutí údajů o vaší kreditní nebo debetní kartě (s výjimkou kódu CVV, který neuchováváme) k dispozici hostelu, aby bylo možné, pokud je to požadováno, přijmout platby (např. poplatky, které se účtují, pokud se do hostelu nedostavíte a svou rezervaci nezrušíte v souladu se storno podmínkami hostelu). Pokud si zakoupíte doplňkovou službu, potom budeme možná muset vaše osobní údaje sdílet s poskytovatelem služeb/třetí osobou tak, abychom vám mohli tuto službu poskytnout.

Jako součást našich online reklamních programů můžeme vaše osobní údaje sdílet se třetími osobami, které je spojí s údaji, které o vás uchovávají, a to s cílem přizpůsobení reklam, které se zobrazují na webových stránkách těchto třetích osob (což mohou být naše vlastní reklamy nebo reklamy, které zobrazujeme jménem třetích osob). Pokud jsou tyto údaje sdíleny, potom vás ze samotných informací nelze přímo identifikovat, protože využíváme technologie, které používají kódy a tagy, které nejsou osobně identifikovatelné.

Vyžíváme celou řadu poskytovatelů služeb, kteří nám pomáhají při poskytování našich služeb a někteří z nich mají přístup k vašim údajům (využíváme například různé poskytovatele softwarových služeb, kteří poskytují hosting pro naše data jako součást svých služeb). Pokud najmeme třetí osobu pro účely zpracování vašich údajů našim jménem, potom se ujistíme se, že tato osoba dodržuje vaše práva na ochranu osobních údajů a že tyto údaje zpracovává v souladu se zákony o ochraně osobních údajů.

I když věříme, že k tomu nikdy nedojde, ve velice ojedinělých případech se naši zákazníci mohou při cestování dostat do potíží. Pokud se domníváte, že existuje riziko ohrožení vašeho zdraví nebo pohodlí, potom vaše osobní údaje můžeme sdílet s třetími osobami tak, abychom vám zajistili pomoc (např. bychom mohli být požádání o pomoc při hledání pohřešované osoby). Žádosti o osobní údaje, které máme k dispozici, můžeme také obdržet od orgánů činných v trestním řízení. Za takových okolností budeme vaše osobní údaje s takovými orgány činnými v trestním řízení sdílet v souladu se zákony o ochraně osobních údajů.

Další informace o třetích osobách s nimiž sdílíme vaše osobní údaje, naleznete zde.

  • Hostely -S hostely sdílíme následující údaje o vaší rezervaci: vaše jméno, pohlaví, národnost, e-mailová adresa, údaje o rezervaci a údaje o debetní/kreditní kartě (s výjimkou kódu CVV, který si neukládáme). Dále sdílíme informace o jakýchkoli recenzích, které nám poskytnete ve vztahu k hostelu tak, abychom mohli řešit jakékoli stížnosti nebo abychom se ujistili, že udržují dobrý standard.. Pokud nás budete kontaktovat s dotazem nebo stížností týkající se hostelu, potom můžeme tyto informace o dotazu nebo stížnosti sdílet také s daným hostelem, abychom je mohli vyřešit.
  • Společnosti skupiny - V naší skupině je řada společností, které nám pomáhají s poskytováním našich služeb. Tato skupina zahrnuje dceřinou společnost ve Velké Británii, která nám poskytuje pomoc s našimi marketingovými iniciativami, dceřinou společnost v Portugalsku, která poskytuje služby spojené s vývojem a dceřinou společnost v Jižní Korei, která nám pomáhá s poskytováním služeb zákazníkům v Asii. Dále máme kanceláře v Číně a Austrálii, které nám pomáhají obsluhovat tyto trhy. Tyto dceřiné společnosti a kanceláře mohou mít přístup k vašim osobním údajům při poskytování služeb uvnitř skupiny, ale zpracovávají je pouze v souladu s našimi pokyny a s výhradou příslušných zajištění.
  • Poskytovatelé služeb - Jak si dokážete představit, provoz největší online platformy rezervací hostelů vyžaduje spoustu zákulisní práce. Využíváme velký počet poskytovatelů odborných služeb, kteří nám pomáhají v naší obchodní činnosti a kteří nám poskytují odborné služby. Ne všichni tito poskytovateli služeb budou mít přístup k vašim osobním údajům, ale pokud přístup mít budou, potom se ujistíme, že budou dodržovat naše práva na ochranu osobních údajů. Kategorie poskytovatelů služeb, se kterými v současnosti spolupracujeme, zahrnují následující:
    • Poskytovatelé hostingových služeb - Využíváme různé poskytovatele cloudových služeb, které nám pomáhají s hostingem a správou našich údajů. To znamená, že naše údaje jsou dálkově hostovány třetí osobou a Hostelworld k nim má přístup namísto jejich udržování na našich systémech.
    • Zpracovatelé plateb - Využíváme zpracovatele plateb/třetí osoby, které nám pomáhají provádět platby na našich webových stránkách.
    • Řízení vztahů se zákazníky - Pro provozování systému řízení vztahů se zákazníky využíváme poskytovatele/ třetí osobu. Náš tým zákaznických služeb tento systém používá k zaznamenávání všech kontaktů, které s námi máte a k zaznamenávání toho, jak jsme vyřešili vaše dotazy a stížnosti.
    • strong>Poskytovatelé technologií  Mezi tyto poskytovatele patří poskytovatelé služeb, kteří poskytují služby, které nám pomáhají zabezpečit naši síť,systémy a e-maily. Také sem patří poskytovatelé služeb, kteří nám umožňují provádět konkrétní úkoly, jakými jsou šetření a průzkumy trhu a realizace našeho reklamního programu.
    • Konzultanti - Někdy také spolupracujeme s konzultanty, kteří nám pomáhají při zavádění nových technologií nebo služeb nebo kteří nám poskytují náhled na to, jak provozujeme naši obchodní činnosti a jak bychom se mohli zlepšit. To někdy vyžaduje, abychom těmto třetím osobám poskytli přístup k našim systémům, což znamená, že mohou mít přístup k místům, kde jsou uloženy vaše osobní údaje. Vždy se ujistíme, že každý takový přístup je omezen na to, co je naprosto nezbytné a vždy na základě příslušných bezpečnostních postupů.
    • Auditoři - Máme zajištěné interní a externí audity, které provádějí třetí osoby. Auditoři nám pomáhají zajistit dodržování naší zákonné povinnosti, a to i v souvislosti s naším zpracováním osobních údajů. Za určitých okolností to může znamenat, že budou mít přístup k našim systémům, které zpracovávají osobní údaje, nebo že budou muset přezkoumat, jak jsme určité osobní údaje zpracovávali.
      • Inzerenti/třetí osoby - Při nákupu reklamy na webových stránkách třetích osob s nimi můžeme sdílet informace o tom, jak využíváte naše služby, které tyto osoby poté spojí s informacemi, které o vás mají, a to s cílem realizace konkrétní reklamní kampaně. Údaje, které jsou sdíleny s inzerenty/třetími osobami, se týkají toho, jak používáte webové stránky a aplikace, jako jsou webové stránky, které jste navštívili, provedená vyhledávání a zda jste provedli rezervaci. Využíváme specializované poskytovatele služeb, kteří nám pomáhají při nákupu reklam a při převodu informací o vašem využívání našich služeb na inzerenta/třetí osobu, které jsou nezbytné pro to, aby vám tyto třetí osoby mohly zobrazovat správné reklamy.
      • Doprovodné služby - Někdy s těmito partnery spolupracujeme proto, abychom vám poskytovali služby, které pro vás považujeme za užitečné, například cestovní pojištění. Pokud využijete některou z těchto služeb, potom budeme možná vaše údaje muset poskytnout této třetí osobě, aby vám mohla tyto služby poskytnout. S touto třetí osobou můžeme sdílet informace, které neumožňují osobní identifikaci, ale které jí umožní sledovat, že jsme vás na ni odkázali my.

Převody mimo EU

Za určitých okolností vaše osobní údaje převedeme mimo Evropskou unii do země, kterou Evropská komise neuznává za zemi poskytující odpovídající úroveň ochrany osobních údajů, jak určuje Evropská unie. Nejběžnější z nich je převod osobních údajů na poskytovatele ubytování tak, aby mohli zajistit vaši rezervaci. Vaše osobní údaje můžeme také předávat mimo Evropskou unii v souvislosti s naší obchodní činností, a to například když využíváme poskytovatele služeb, kteří spadají do jiné soudní pravomoci. Pokud budeme vaše osobní údaje převádět mimo Evropskou unii, potom buďte ujištěni, že budou zavedena vhodná opatření k ochraně vašich osobních údajů a ke splnění našich závazků vyplývajících z příslušných zákonů o ochraně údajů. Pro více informací  klikněte zde 

Při převodu vašich osobních údajů mimo Evropskou unii, pokud je to požadováno v rámci zákona o ochraně údajů, buď uzavřeme smlouvu ve formě schválené Evropskou komisí se subjektem, na který tyto údaje převádíme, nebo zajistíme, že společnost, na kterou vaše osobní údaje převádíme, souhlasí s dodržováním schváleného mechanismu přenosu, jakým je například tzv. štít pro ochranu osobních údajů (U-US Privacy Shield framework). Pokud byste chtěli získat další podrobnosti o opatřeních, která jsme učinili v souvislosti s předáváním vašich osobních údajů nebo kopie dohod, které jsme uzavřeli v souvislosti s převody, kontaktujte nás prosím s využitím podrobností uvedených na konci tohoto oznámení.

Uchování osobních údajů

Vaše osobní údaje uchováváme v souladu s našimi pravidly uchovávání záznamů. Politika uchovávání záznamů je založena na tom principu, že osobní údaje uchováváme pouze tak dlouho, jak je to nezbytné k účelu, pro který je shromažďujeme a v souladu s požadavky, které nám ukládá zákon. To znamená, že doba uchovávání vašich osobních údajů se bude lišit v závislosti na typu osobních údajů. Další informace o kritériích, které používáme k určení doby uchovávání údajů, naleznete < zde.

  • Údaje o transakcích - Pokud jste aktivním uživatelem našich webových stránek (tj. v posledních 18 měsících jste provedli rezervaci), potom chceme zajistit, abyste měli přístup k vašim údajům v souvislosti s vašimi předchozími rezervacemi a abychom měli k těmto údajům přístup pro naše vlastní obchodní účely. Vaše údaje o transakcích proto nebudou smazány, dokud zůstanete aktivním zákazníkem, a to pokud o to nepožádáte. Pokud přestanete být aktivním zákazníkem, potom budeme vaše osobní údaje uchovávat po dobu 4 let, a to pro případ, že se na naše webové stránky vrátíte a budete chtít pokračovat ve využívání svého účtu, a také abychom mohli pokračovat v používání údajů o transakcích s cílem zlepšování našich služeb a provádění obchodních analýz. Po uplynutí tohoto čtyřletého období tyto údaje zanonymizujeme, takže již nebude možné vás s nimi spojit. Náš anonymizační proces nám ale dovoluje vás znovu identifikovat, pokud se na naše webové stránky vrátíte a k rezervaci použijete stejnou e-mailovou adresu. Upozorňujeme také na to, že pokud jste přihlášeni k odběru informací z naší marketingové databáze, budeme si určité údaje uchovávat i po uplynutí této čtyřleté lhůty tak, jak je uvedeno níže.
  • E-mailový marketing - Budeme uchovávat kopii osobních údajů, která je potřebná pro odesílání marketingových sdělení, a to dokud budete přihlášeni k odběru těchto marketingových sdělení. Budeme také uchovávat určité informace týkající se vašich transakcí, a to za účelem přizpůsobování našich marketingových sdělení. Pokud jste přihlášeni k odběru marketingových sdělení a údaje o vašich transakcích jsou v naší hlavní databázi anonymizovány, potom budeme uchovávat určité údaje týkající se vašich transakcí, např. kde jste si hostely rezervovali dříve, jaké typy hostelů jste si rezervovali, zda jste použili naše aplikace nebo naše webové stránky, průměrná délka pobytu a v jakých zemích/do jakých zemí jste provedli rezervaci.
    • U osobních údajů, které nejsou údaji o transakcích nebo které se týkají e-mailového marketingu, použijeme následující kritéria: /p>

      • Řešení právních nároků – - Při posuzování toho, jak dlouho budeme osobní údaje uchovávat, zohledňujeme to, zda mohou být tyto údaje vyžadovány v případě obhajoby případných právních nároků. Pokud budou takovéto údaje vyžadovány, potom je můžeme uchovávat do doby, kdy dojde ve vztahu k tomuto nároku k promlčení (tato lhůta se pohybuje od 2 do 12 let).
      • Obchodní požadavky – Jelikož osobní údaje shromažďujeme pouze pro vymezené účely, posuzujeme, jak dlouho tyto osobní údaje musíme uchovávat k plnění našich přiměřených obchodních cílů.

Důležité informace o souhlasu

Pokud vaše osobní údaje zpracováváme na základě vašeho souhlasu, tento souhlas můžete kdykoliv odvolat. Svůj souhlas můžete odvolat tím, že nás budete kontaktovat za použití kontaktních údajů uvedených ve spodní části tohoto oznámení. Pokud se váš souhlas týká zasílání e-mailového marketingu, potom můžete využít odkaz pro odhlášení uvedený v e-mailu nebo, pokud se týká oznámení z aplikace, tato oznámení z aplikace můžete zrušit pomocí nastavení vašeho zařízení. Vezměte prosím na vědomí, že pokud svůj souhlas zrušíte, nebudeme vám moci nadále poskytovat související službu.

Vaše práva podle zákona o ochraně osobních údajů

V souvislosti se zpracováváním vašich osobních údajů máte podle právních předpisů o ochraně údajů různá práva. Například máte právo si vyžádat kopii vašich osobních údajů, které uchováváme a vyžádat si opravu chyb v osobních údajích, které uchováváme. Tato práva podléhají určitým výjimkám a výhradám. Další informace o vašich právech jsou uvedeny  zde.

Podle zákona o ochraně údajů osobních údajů máte tato práva:

  • Právo na přístup ke svým osobním údajům - Máte právo vyžádat si kopii osobních údajů, které o vás uchováváme, a to spolu s dalšími informacemi o zpracování těchto vašich osobních údajů.
  • Právo na opravu – Máte právo si vyžádat opravu jakýchkoliv nesprávných údajů nebo doplnění jakýchkoliv neúplných informací, tak, aby byly úplné.
  • Právo na výmaz – Máte právo nás požádat o výmaz osobních údajů, které o vás uchováváme. Toto je někdy označováno jako právo být zapomenut.
  • Právo na omezení zpracování nebo vyslovení námitky proti zpracování – Máte právo požadovat, abychom již neprováděli zpracovávání vašich osobních údajů pro konkrétní účely, nebo vznést námitku proti zpracování vašich osobních údajů pro konkrétní účely.
  • Právo na přenositelnost údajů – Máte právo požadovat, abychom vám nebo třetí osobě poskytli kopii vašich osobních údajů, a to ve strukturovaném, běžně používaném strojově čitelném formátu.

Další relevantní zásady ochrany osobních údajů

Někteří z našich reklamních partnerů/třetí osoby nás žádají o to, abychom vás informovali o jejich zásadách ochrany osobních údajů. Tyto zásady jsou k dispozici na následujících odkazech:

Otázky a stížnosti

Máte-li jakékoli dotazy nebo stížnosti týkající se zpracování vašich osobních údajů, můžete nás kontaktovat pomocí následujících kontaktních údajů:

Email: DataProtectionOfficer@hostelworld.com
Phone: +353 1 498 0700
Post: Hostelworld.com Limited, One Central Park, 2nd Floor, Leopardstown, Dublin 18, Ireland

Pokud nejste spokojeni s naším zpracováním vašich osobních údajů, máte právo podat stížnost u Irské komise pro ochranu osobních údajů nebo u místního dohledového orgánu. Podrobné informace o tom, jak podat stížnost, naleznete na webové stránce www.dataprotection.ie nebo volejte Komisi pro ochranu údajů na čísle +353 1 890 252 231.

×